تبلیغات
تبریز ویکی لینکلر - بزرگترین وبلاگ تبریز و آذربایجان - غذا و آشپزی با طعم آذربایجانی
 

تبریز ویکی لینکلر

 
غذا و آشپزی با طعم آذربایجانی
نظرات |

افطاری با طعم غذاهای آذربایجانی

اذان شود میدویم بسوی سفره، میخوریم با ولع قیمه ..!
چه شاعریم من!

میتوانید داخل قلب یک دلمه را متصور شوید چقدر پاک و ذلاله؟!
دلمه

خب چندتا از غذاهای محلی مناطق آذربایجان را معرفیتان میکنیم این غذاها در استانهای آذربایجان شرقی و غربی ، اردبیل، زنجان و آستارا و دیگر نقاط مثل قزوین و تهران و کرج که آشپزی آذربایجان منتقل شده را شامل میشود که با تغییراتی اندک در شهرها و روستاهای مختلف طبخ میگردد.
اگر به آذربایجان آمدید، دل خود را با کباب و سنگک جلا دهید!
طعم دستپخت آذربایجان را حتما بچشید چون خبره ترین افراد هستند بخصوص اگر میهمان غذای کدبانوی های نسل قدیم باشید.

آبدیغ دشمن گرما !

آبدوغ
آیا میشود بدون کباب زنده ماند؟!
کباب
دور هم چقدر خوش میتوانیم باشیم با وجود غذا...
غذا

کلا مزاج آذربایجانیها با گوشت قرمز بیشتر سازگار است و البته بخاطر سردسیری بودن منطقه نمک بیشتر در غذا مصرف میشود که این دو عامل یعنی مصرف گوشت قرمز و نمک برای سلامتی مضر است و باید در سرانه مصرف این دو که باعث فشار خون بالا و سرطان معده بیشتر میشود بازنگری شود. اما در طعم و هنر ذاتی و غذاهای سالم سنتی آذربایجان آیا رقیبی هست ؟!

پیتی باید در ارتفاعات کوهستانی آذربایجان صرف نمود تا انرژی نخودها کوه ها را به لرزه دربیاورد!
پیتی
با سنگک تبریزی همه چیز برایتان گوارا خواهد بود
در بهشت هم حتما بربری و سنگک خواهد بود
آبگوشت
شکمم پاره شده از بس حرف زدم ...
قارنی یاریخ

در ادامه تعدادی از خوراکی و شیرینی های آذربایجان را میبینیم هرچند اصلا کامل نبوده و از بسیاری از غذاهای محلی و روستایی و شهری از قلم افتاده است اگر دقت کنید مانند کوفته تبریزی یا انواع آش یا جیزبیز یا خوروش قورمه و سبزی و...  بهرحال عفو بفرمایید قصد فقط دور هم بودن هست که بشینیم نون پنیری بعد از اذان بخوریم صفا کنیم ماه رمضان قبل افطاری اینها را دیدن خالی از لطف نیست..!

به ادامه مطلب بروید...

اَریشته نام یکی از غذاهای مختص اهر و قره داغ است که اغلب مردم این غذا را دوست دارند و معمولا یکی از غذاهای رایج آذربایجان به خصوص اهر محسوب می‌شود. مواد تشکیل دهنده‌ی این غذا بسیار ساده و مقوی است.
قدیمها برنج زیاد در آذربایجان مرسوم نبود و بیشتر غذای مردم رو آرد گندم تشکیل میداد، برای درست کردن رشته آرد با آب و نمک خمیر کرده و بعد با وردنه نازک باز میکنند و بعد همونطور که از اسمش پیداست به صورت رشته ای برش میزنند بعد رشته‌ها رو روی طناب پهن کرده و خشک میکردند، البته امروزه دیگه همه چیز مکانیزه شده و رشته‌ها رو با دستگاه مخصوص پهن کرده و برش میزنند.
رشته‌های خشک شده رو کمی تفت میدهند تا رنگش قهوه ای روشن بشه. رشته رو در غذاهای مختلفی استفاده میکنند. از جمله رشته شیله سی، رشته پلو، شوربا و یکی هم این غذایی که امروز پست میکنم. این غذا رو میشه گفت ماکارونی سنتی آذربایجانه. بدون اغراق میتونم بگم از ماکارونی هم خوشمزه تره البته به نظر من. غذای سنگینی نیست و راحت الهضم‌تر از ماکارونیه.
نکته مهم در این غذا کیفیت رشته هاست، که باید آردش از نوع مرغوب باشه و بدرستی تهیه شده باشه، یعنی خمیرش رو خوب گرفته باشن و به اندازه مناسب تفت داده بشه، یعنی نه خام بمونه و نه زیاد تفت داده بشه که تلخ میشه. ما یه آشنا داریم که رشته‌های خوبی درست میکنه و همیشه رشته هامون رو از اونها می‌خریم.برای این غذا رشته‌های کارخانه ای مناسب نیستند میتونید از رشته‌های فله ای بازار استفاده کنید ، البته باید از بهداشتی بودنش مطمئن بشید. در ضمن موقع خرید رشته حتما رشته رو امتحان کنید تا طعم و بوی کهنگی نده و سوخته هم نباشه.

اریشته

ماکارونی


آش اوماج، جزء آشهای سنتی و پرطرفدار آذربایجان است که اغلب در فصول سرما تهیه می‌شود. آذربایجانیها اعتقاد دارند که این آش برای سرماخوردگی و یا پیشگیری از سرماخوردگی بسیار مفید است. این آش عطر و طعم بی‌نظیری دارد.

اوماج

گیگاناخ (خاگینه)
غذای دسری گرم آذربایجان، بعد از سرخ شدن با دو کف گیر همزمان کرپ را بر گردانده تا نیمه دیگر آنهم سرخ شود. بعد از اینکه هر دو طرف آن سرخ شد ظرف را از روی شعله بر داشته و 5 دقیقه آنرا در محیط دیگری بدون حرارت قرار می‌دهیم تا خوب نرم و از حالت شکنندگی خارج گردد.
در این مدت باید مواد داخل آنرا آماده نموده و مواد داخل گیگاناخ را خوب با هم مخلوط نمائیم . مواد را در وسط خمیر سرخ شده ریخته و بعد یک طرف کرپ رو روی مواد میانی بر میگردانیم.
در انتها شربت گیگاناخ را با هم مخلوط نموده تا شکر کاملاً در آن حل شود، سپس شربت را بر روی رولت می‌ریزیم و آنرا بر روی شعله ملایم اجاق قرار می‌دهیم. حتماً باید شربت را مدام با قاشق به اطراف و روی رولت بریزیم تا زمانی که کمی غلیظ شود. بعد از اینکه کمی سرد شد میتوانید برش داده با پودر پسته تزئین و سرو نمائید .

خاگینه

قیقاناق

لوبیا پلو
یکی دیگر از غذاهای محلی آذربایجان می‌باشد که طرز تهیه آن به شرح ذیل می‌باشد :
مواد لازم :
4پیمانه؛ برنج - 2 پیمانه؛ لوبیا چشم‌بلبلی - 4 پیمانه؛ شوید تازه - 2 ق س؛ روغن جامد - یک دوم ق س؛ دارچین - 75 گرم؛ کره - زعفران دم کرده - 1 عدد؛ سینه‌مرغ - 1 عدد؛ پیاز - 1 ق‌س؛ کره - 2 پیمانه؛ آب‌مرغ - آب‌جوش - نمک و ادویه

لوبیا پلو

خورشت هویج از غذاهای سنتی آذربایجان بخصوص تبریز است و معمولاً نوع اصیل آن با ریشه ای به نام زردک که شباهت زیادی به هویج دارد تهیه میشود. ( ریشه زردک حتی از نظر طعم نیز بسیار به هویج فرنگی نزدیک است). چنانچه طالب غذاهای آذری هستید به شما پیشنهاد میکنم طعم متفاوت این خورش خوشمزه را امتحان کنید، بر خلاف تصور که انتظار میرود به دلیل وجود هویج در این خورش با طعم شیرینی روبرو شوید، اما کمی ترش مزه و بسیار لذیذ است.

خوروش هویج

دویماج یکی از غذاهای محلی استان آذربایجان است. این غذا برای صبحانه و عصرانه سریع آماده می‌شود و همراه با سبزی خوردن و میوه‌های تابستانی (انگور و هندوانه) بسیار طعم لذیذ و دلچسبی دارد.
نان خشک تبریزی ۴ عدد
آب یا دوغ ۱ لیوان یا به میزان دلخواه (برای مخلوط کردن -‌تر کردن و فرم دادن نان خشک)
پنیر تبریز ۲۰۰ گرم
کره ۱۰۰ گرم
گردوی خرد شده به میزان لازم

دویمانج

بادمجان شکم پر (قارنی یاریخ) یا گارنی یاریخ یکی از غذاهای محلی خطه آذربایجان است.
مواد لازم:
بادمجان قایقی شکل که زیاد تپل نباشد: ۶ عدد
سیر: ۱۰ حبه متوسط
پیاز ریزشده: یک عدد
گوشت چرخ کرده: ۲۵۰ گرم
گوجه فرنگی سفت: ۲ عدد
جعفری ساطوری: ۳ قاشق سوپ خوری
رب گوجه فرنگی، نمک و روغن مایع: به میزان کافی

شکم پاره

" شیله " اصطلاحا" به برنجی میگن که کاملا شکفته باشه و به قولی وابره ! اسم " شله زرد " هم از همین اصطلاح گرفته شده .
شیله‌ها غذاهائی هستند آبکی اما سفت‌تر از آش . از غذاهای قدیمی آذری هستند که معمولا تو فصل سرما خورده میشن . برنج ماده اصلیه همه اونهاست.

شیله

آش آبغوره (به ترکی آذری: آبقورا آشی- آبغورالی آش) یکی از غذاهای محلی خوشمزه و مفید آذربایجان است. این آش با نام‌های دیگری از جمله آش گوجه فرنگی (بامادور آشی)، آش ترش و آش برنج نیز مشهور است.
غوره و آب آن، از جمله موادی هستند که علاوه بر مصرف آن‌ها به عنوان چاشنی غذا در آش‌ها، خورش‌ها و خوراک‌ها، خواص بسیاری مانند عطش‌زدایی، صفرابری و کاهش قند و کلسترول خون دارند.
این آش در تبریز بیشتر با گوجه فرنگی‌های منطقه «لاله» (که در جنوب غرب تبریز واقع شده) پخته می‌شود. گوجه فرنگی‌های لاله (به آذری: لاله بامادوری) گوجه‌هایی هستند گوشتی، کم آب، سفت، کم تخم، قرمز مایل به نارنجی رنگ پررنگ و خوشرنگ با مزه‌ای فوق العاده خوشمزه و ملس.

آش

رشته ختایی شبیه رشته خشکار شمال است. البته در آذربایجان فقط و فقط در ماه رمضان است. بیشتر در بازارهای سرپوشیده ای چون "بازار صفی تبریز" تهیه و فروخته می‌شود. جاهایی هم که آن را می‌فروشند فقط ورقه‌ها و رشته‌های آن را می‌فروشند و خودشان تبدیل به شیرینی و دسر سنتی نمی‌کنند. اگر حالت "ورقه ای و خیس" آن را خریدید برای نگهداری طولانی مدت و دسترسی به آن در طول سال، فریز کنید. ولی اگر "خرده رشته ختایی و خشک" آن را خریدید در دمای معمولی خراب نخواهد شد و نیازی به فریز نیست. کافیست نایلون را خوب گره بزنید تا رطوبت به خود جذب نکند.

رشته ختایی

قویماق یا همان کاچی از جمله غذاهای سنتی آذربایجان بحساب می‌آید که البته در بسیاری از مناطق دیگر ایران نیز پخت می‌شود. این غذا به خاطر قرار گیری در زمره غذاهای شیرین در وعده صبحانه نیز صرف می‌شود که وجود شیرینی و آرد در این غذا بر خوش یمنی آن در اعتقادات مردم این دیار افزوده و موجب قرارگیری آن در جایگاه ممتازی از سنتها و رسوم آنان گشته است.
در اکثر نقاط آذربایجان قویماق غذایی است که بعد از روز اول زندگی زناشویی از طرف خانواده عروس به خانه زوج جوان برای میل در وعده صبحانه برده می‌شود.
در اکثر نقاط این خطه قویماق به عنوان اولین غذا بعد از زایمان محسوب می‌شود. نذر قویماق و سپس سفره قویماق که تنها زنان حق استفاده از قویماق آن سفره را دارند از دیگر رسم‌های در ارتباط با این غذا است (در باسمنج تبریز).

قویماق

کوکوی لوبیا و سبزی یکی از غذاهای محلی آذربایجان است.
مواد لازم برای ۴ نفر:
لوبیا سبز خرد شده ۴۰۰ گرم
هویچ خرد شده ۱۰۰ گرم (۲ عدد متوسط)
سیب زمینی خرد شده ۱ عدد متوسط
تخم مرغ - ۲ – ۳ عدد
مغز گردو نصف استکان (خرد شده)
زعفران دم کرده ۱ قاشق غذا خوری
پیاز داغ ۱ قاشق غذا خوری
شیر ۱ قاشق غذا خوری
بیکینگ پودر ½ قاشق چای خوری
زرد چوبه، نمک، فلفل به مقدار لازم

کوکو لوبیا

برنج کاسه ای آذری یکی از غذاهای محلی آذربایجان و شاید اکثر آنها باشد.
روش تهیه
مواد لازم:
برنج۳ پیمانه، ذرت ۱ پیمانه، نخودفرنگی ۱پیمانه، هویج خردشده ۲ عدد، گوشت مرغ ۲۵۰ گرم، زرشک ۲ قاشق غذاخوری، خلال بادام (یا پسته شامی) ۲ قاشق غذاخوری، پیاز خرد شده ۲ عدد، نمک وفلفل واودیه و روغن به مقدار لازم

غذای آذربایجانی

کباب کوبیده بناب
نوعی از کباب کوبیده منسوب به شهر بناب که از گوشت تازه و چربیدار گوسفند، در اندازه‌ای بسیار بزرگ‌تر از کباب کوبیده معمولی تهیه می‌شود. هر پرس این نوع کباب بر خلاف کباب کوبیده معمولاً یک سیخ است.
کباب بناب در واقع بدلیل کیفیت گوشت مصرفی ونحوه فراوری آن معروف است

کباب بناب

نان اسکو
پخت این نان از زمان‌های قدیم در شهرستان اسکو رایج بوده و اغلب از آرد گندم و جو مرغوب منطقه تهیه و تولید می‌شود. با وجود تغییرات روز افزون و صنعتی شدن تولید نان، تهیه نان سنتی اسکو همچنان با شیوه سنتی و بومی صورت می‌گیرد که به آن انحصار ویژه‌ای بخشیده است.کیفیت مطلوب ، شیوه و مهارت خاص پخت، کارگاهی بودن پخت، کیفیت بالا، اشتهار مطلوب، مقبولیت، ماندگاری، یکدست، یکرنگ و یکنواخت بودن نان سنتی اسکو را محصولی ویژه و مقبول کرده است.

نان اسکو

پیچاق قیمه
این غذا از غذاهای سنتی و خوشمزه آذربایجان می‌باشد که دستور پخت آن به شرح زیر است:
مواد لازم:
گوشت کوسفندی ۳۰۰ گرم
پیاز متوسط ۲ عدد
تخم مرغ ۴ تا
خلال بادام نصف استکان
ادویه خورشتی
زعفران و نمک و فلفل

قیمه

قورابیه از شیرینی‌های محلی ترک زبانان است که بیشتر در تبریز و ارومیه و اردبیل تهیه می‌شود و یکی از بهترین شیرینی‌های این مناطق به حساب می‌آید و بیشتر گردشگران به شهر تبریز این شیرینی را به عنوان سوغاتی با خود به همراه می‌آورند.
مواد لازم :
بادام پوست گرفته خام 150 گرم - شکر 200 گرم - سفیده تخم مرغ 3عدد - مخلوط مغز پسته و بادام و شکر به میزان لازم.

قرابیه

نوقا یکی از شیرینیهای سنتی خاورمیانه و اروپای جنوبی است که انواع مختلفی دارد. به نظر میرسد که نوع از این شیرینی به نام تورون در دوران غلبه اسلام بر اسپانیا در آنجا به شیرینی محلی تبدیل شده است، گرچه برخی معتقدند که تورون از واژه لاتین توست به معنای ترد گرفته شده است.
این شیرینی در ایران نیز به نوقا یا لوکا معروف است که در آذربایجان محبوبیت بسیار دارد و از سوغاتی‌های این شهر محسوب می‌شود.
بر اساس تعاریف غرب از نوقا، سوهان را نیز میتوان نوعی نوقا محسوب کرد.

نوقا

اریس، ریس یا سوت شیرنی سی یکی از شیرینی‌های محلی است. اریس را از شیر، شکر، وانیل، پسته، کاکائو و... درست می‌کنند. اریس دارای انواع کاکائویی، تسبیحی و... می‌باشد.
ریس کاکائوئی کشی :
این ریس دردونوع پسته ای و ساده تهیه میشه:
اگه بخواهید در خونه این شیرینی را تهیه نمایید میتونید به روش زیر عمل کنید ( البته مشابهش میشود نه خودش!)

اریس

مواد لازم جهت تهیه شیرینی لطیفه آذربایجان:
آرد ۱ لیوان
تخم مرغ ۴ عدد
شکر ۱ لیوان
وانیل ۱/۴ قاشق چایخوری
بکینگ پودر ۱/۲ قاشق چایخوری
پودر قند و خامه برای تزئین به مقدار لازم


لطیفه

دونوع شیرینی محلی یعنی سجوق و باسلوق مراغه که زبانزد خاص وعام میباشد. یکی از عمده‌ترین سوغاتی‌های این منطقه به حساب میآید. باسلیق یا باسلوق از نشاسته ،آب، شکر، گلاب، گردو،کره و پودر نارگیل تهیه می‌شود. نشاسته را با آب مخلوط کرده و از صافی رد می‌کنند.
و در یک دیگ کمی گرم می‌کنند ، سپس شکر و گلاب را اضافه می‌کنند تا به مرحله‌ی خمیر شدن برسد.
در مرحله‌ی آخر که کمی مواد سفت شد کره رو اضافه کرده و چند دقیقه ای صبر می‌کنند تا مواد کمی خنک شود . سپس کف یک سینی به میزان دلخواه پودر نارگیل پاشیده خمیر را با وردنه صاف می‌کنند و لای آن گردو گذاشته از یک سمت گردوها
را مثل رول می‌پیچند و بعد از تمام شدن یک ساعتی صبر کرده و بعد از چند ساعت به اندازه‌های دلخواه برش می‌زنند.
سجوق نیز از شیره انگور یا دوشاب، نشاسته، مغز بادام یا مغز هسته شیرین زردآلو و گلاب و هل تهیه میشود . در اواسط آذرماه تهیه سجوق در مراغه آغاز می‌شود. آنان که کارشان تهیه سجوق است مقدار کافی شیره انگور یا دوشاب، نشاسته، مغز بادام یا مغز هسته شیرین زردآلو و گلاب و هل تهیه می‌نمایند.

سوجوق

خورش کنگر یک نوع از دهها خورش‌های اصیل آذربایجانی ایرانی است. در طبخ این خورش از کنگر پیاز سرخ شده گوشت قرمز رب گوجه فرنگی گوجه فرنگی رنده شده نعنا و جعفری آب غوره و ادویه جات استفاده می‌شود. بعضی‌ها در طبخ خورش قیمه از کنگر هم استفاده می‌کنند.

کنگر

دلما یا دلمه برگ مو که در اکثر استان‌های کشورمان به شیوه یکسان با اندکی تغییرات مختص همان استان پخته می‌شود ، یکی از غذاهای محلی استان منطقه آذربایجان می‌باشد.

دولمه

آیران آشی یا آش دوغ یکی از غذاهای محلی و بسیار لذیذ استان خطه آذربایجان بخصوص در اردبیل و آستارا و ارومیه می‌باشد.

دوغ آش

گوزلمه یکی از غذاهای محلی ارومیه می‌باشد. «گوزلمه» یا جوزلمه (با لهجه محلی) به معنای «منتظرنشو» است. یعنی غذایی که نیاز به انتظار زیاد ندارد و زود آماده می‌شود.

گوزلمه

آش میوه یکی از آش‌های مخصوص مناطق آذربایجان و به ویژه استان اردبیل است. این آش به دلیل داشتن انواع و اقسام میوه‌های خشک و برگه‌هایی چون: زردآلو، آلوی خورشی، آلبالو و آلو قیسی، سبک و شستشو دهنده دستگاه گوارش است.
برای پختن آش میوه نیازی به سبزی نیست و ولی در صورت تمایل می‌توان به آن تره، جعفری، گشنیز و برگ چغندر افزود، در غیر این صورت آین آش بدون سبزی تهیه می‌شود.

آش میوه

قیساوا نوعی خوراک بسیار خوشمزه و مقوی آذربایجانیست که معمولا برای صبحانه روزهای سرد سرو می‌شود اما به عنوان ناهار و یا شام هم می‌توان از این غذا استفاده کرد. قیساوا را بیشتر در اربیل و تبریز و زنجان درست می‌کنند اما در هرسه استان ایران غذای محلی محسوب می‌شود.

قیساوا

دمی یارما از غذاهای اردبیل می‌باشد و یارما به بلغور گندم گفته می‌شود.

غذا

عسل و سرشیر معروفترین محصول و سوغاتی مناطق کوهستانی آذربایجان بخصوص اطراف سهند و سبلان می‌باشد.
کوهپایه‌های اطراف سبلان به علت تنوع گیاهی و ویژگی‌های اقلیمی استعداد فوق العاده ای برای تولید عسل دارد. عسل برای درمان بیماری‌های قلبی، گوارش، روده، اعصاب، کندی حافظه، کبد، کلیه و ... مفید می‌باشد. البته عسلی برای درمان مفید است که بیش از یکسال از تولید آن نگذشته باشد، رطوبت خود را از دست نداده باشد و رنگ و طعم آن تغییر نکرده باشد.

عسل

چیغیرتما در زبان آذربایجان به معنای اضافه کردن تخم مرغ‌ها در آخرین مرحله پخت می‌باشد. این غذا بسیار خوشمزه و طبخ آن آسان است، در واقع اگر برای پختن این غذا از مرغ استفاده نکنیم همان املت گوجه را خواهیم داشت. در گردنه حیران آستارا بوفور یافت میشود.

چیغیرتما


حلوای هویج و حلوای گردو از جمله مشهورترین سوغاتی‌های آذربایجان و بخصوص ارومیه می‌باشند که دسر بسیار خوشمزه ای نیز هستند که برای صبحانه و افطار مناسبند.

حلوا

حلوا

نقل بیدمشک، نقل گردویی پر مغز، نقل زعفرانی، نقل بادامی و نقل پسته‌ای از انواع نقل‌های تولیدی در ارومیه و اصلی‌ترین سوغات نقل بیدمشک است.
بیدمشک دارای خاصیت درمان کم خونی، سرگیجه و تقویت قلب است.

نقل

خیتاب غذایی با چاشنی سبزیجات و فطیری مانند

خیتاب

فیفیل دولماسی یا دلمه فلفل آذربایجان با لپه و گوشت چرخ کرده پر میشود

فلفل دولمه

گورود آشی، آش کشک با رشته و کشک و سبیزجات و مواد لازم

آش کشک

فکرش بکن افطاری ... تویوخ پلو، زئریش پلو، باقلا پلو ...

زرشک پلو

آجیل معروف آذربایجان بخصوص تبریز یادم نرفته است.

آجیل


مرتبط با : آذربایجان
برچسب ها : سوغاتی-آشپزی آذربایجان-شیرینی آذربایجان-خوراکی-غذا-local foods-آذربایجان-
نویسنده : تبریز قارتال
تاریخ : یکشنبه 21 تیر 1394
زمان : 05:40 ب.ظ
می توانید دیدگاه خود را بنویسید
آموزش آشپزی یکشنبه 30 مهر 1396 04:42 ب.ظ
ممنون از وبلاگ خوبتون. به وبلاگ ما
هم سر بزنید.
شادی پنجشنبه 25 تیر 1394 10:46 ق.ظ
سلام
وای دلم کباب خواست .ماه رمضونی این عکس ها رومیذاری .دهن آدم آب میفته آخه انصافه!!!
تبریز قارتال پاسخ داد:
سلام
خب انشالله افطاری اینها میل بفرماییم
آزیتا سه شنبه 23 تیر 1394 03:52 ب.ظ
میدونستم دم افطار میومدم نامرد دهنم آب افتاد
تبریز قارتال پاسخ داد:
خخخخ
پریسا دوشنبه 22 تیر 1394 12:59 ق.ظ
البته میفرستم ب قارتال بی ایشون زحمتشو بکشند.
تبریز قارتال پاسخ داد:
یاشا
پریسا دوشنبه 22 تیر 1394 12:58 ق.ظ
عزیزم اون آش رو بیشتر زمستان میپزیم ک هوا سرده و بیشتر میچسبه.هروقت مامانم بپزه حتما عکسشو میذارم.
دنیز یکشنبه 21 تیر 1394 11:50 ب.ظ
من خیلی به دنبال کتاب آشپزی مدرن و سنتی پانیذ خانم سمیرا جنت دوست هستم اگه در تبریز این کتاب رو دیدید به من اطلاع میدین ؟
تبریز قارتال پاسخ داد:
اگر اطلاعی داشتم حتما خبر میدم ، فکر کنم خیلی جالبه که جایزه جهانی برده
دنیز یکشنبه 21 تیر 1394 11:43 ب.ظ
سلام
بعضیها چه اعتماد به نفسی دارن دولمه وا رفتشونو با افتخار میذارن در فضای مجازی سوء تفاهم نشه اون دلمه های فلفل رو میگم عکسش مطمئنم برای شما نیست

ما به آبدیغ که شما میگید , میگیم دوغراماج ما ترکیشو میگیم .

پریسا جان پس لازم شد از اون آش خوشمزتون بپزید عکسو بذاری
تبریز قارتال پاسخ داد:
سلام
خخخ آشپز که مامان من نشد همین میشه!
آره در هر منطقه ای فرق میکنه چی میگن در هر صورت تقریبا این غذاها در مناطق آذربایجان مرسوم هست
آذرقلم/ خوش نیت یکشنبه 21 تیر 1394 08:18 ب.ظ
سلام.
دم افطاری عجب تصاویری را می بینیم!
این عکس ها برای بنده ایمیل می فرمائید؟
با تشکر
تبریز قارتال پاسخ داد:
سلام
خخخ حتما افطاری میچسبد
چشم خواهش میکنم
پریسا یکشنبه 21 تیر 1394 07:14 ب.ظ
ن آش ما ترشه مخلفاتش زیاده!!اصلش زغال اختس ..کلا متفاوته
تبریز قارتال پاسخ داد:
آوا...
کلا سمت ارسباران سماق و زرشک و زغال اخته بیشتره و غذاهاشون ترش تر
پریسا یکشنبه 21 تیر 1394 07:07 ب.ظ
وای دیگه ضعف کردم...آخه اینارو باید دم افطار میذاشتید!؟!؟
در ضمن آش رشته مارو نذاشتید...
تبریز قارتال پاسخ داد:
آش کشک گذاشتم دیگه اون با رشته زیاد فرق نداره
فقط 2 ساعت دیگه دوام بیارید! خخخ
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر
نظرات پس از تایید نشان داده خواهند شد.
:: دوربین تبریز لینک 76 ( سفر قره داغ - کلیبر )
:: دوربین تبریز لینک 75 ( سفر قره داغ - کلیبر )
:: پاییز هزار رنگ آذربایجان
:: کمر همت و زنگ خطر برای نابودی محیط زیست آذربایجان !
:: تخریب گورستان تاریخی پینه شلوار تبریز
:: English learning for the people of Tabriz
:: اوشاقلار ، شعر و داستان ترکی برای فرزندان آذربایجان
:: دوربین تبریز لینک 74 ( موزه مشاغل قدیمی بازار تبریز )
:: ایرج شهین باهر شهردار جدید کلانشهر تبریز
:: پدر جذامیان ،مرحوم دکتر محمدحسین مبین
:: شهروند لینک آذربایجانی 70 (عکاس خانم مونا آریانفرد داوودیان)
:: سلام به شهریار
:: فولکلور ترانه های آذربایجان
:: دوربین تبریز لینک 73 (شهرک زعفرانیه تبریز)
:: حكیم ملا محمد فضولی
:: عکس با لباس اصیل آذربایجان
:: دوربین تبریز لینک 72 ( سفر به زنوز و زیبایی های آن )
:: درباره تبریز و آذربایجان و اخبار About and News
:: روستاهای تاریخی حماملو و اویلق و کرینگان ورزقان
:: افتتاح مرکز همایشهای بین المللی خاوران تبریز
:: پرفسور لطفی زاده ریاضیدان و دانشمند بزرگ آذربایجان
:: تبریز 2018 را مثل خواجه رشیدالدین فضل الله همدانی باشیم
:: کویر قوم تپه آذربایجان
:: شهروند لینک آذربایجانی 69 (عکاس آقایان انصارین و عزیزی )
:: زیر پوست شهر تبریز ، "ژن" نامرغوب یا بی پولی
:: توریسم و اهمیت آن برای اقتصاد شهر
:: Richard I'Anson and trip to Tabriz
:: جشنواره قیزیل گول یا گل محمدی آذربایجان
:: اردبیل و تماشای تاریخ و طبیعت
:: رقص های آذربایجان آمیخته با هنر و فرهنگ غنی


 

شارژ ایرانسل

فال حافظ